1227 regjistrime të gjetura

|
1. Minoritetet : e tashmja dhe e ardhmja : raport i GSHDNJ mbi situatën e pakicave në Shqipëri = Minorities: the present and the future : report of AHRG on the situation of minorities in Albania / punoi Ben Andoni ; punoi Irena Shabani ; punoi Agim Baçi.

nga Andoni, Ben [punoi] | Shabani, Irena [punoi] | Baçi, Agim [punoi].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Kanun, 2004
2. Dervishi dhe Vdekja : roman / Meša Selimovic ; përkth. nga origj. Ben Andoni ; red. Kleopatra Koleka.

nga Selimovic, Meša | Andoni, Ben [përkth. nga origj.] | Koleka, Kleopatra [red.].

Tipi i materialit : book Libër; Literary form: Novels Botuar: Tiranë : Papirus, 2009
3. Jetë përtej "Kalasë së Mjegulloshit" / Milto Baka ; red. Ben Andoni.

nga Baka, Milto | Andoni, Ben [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Emal, 2009
4. Tuneli që nuk pa kurrë dritë : publicistikë / Sadedin Çeliku ; red. Ben Andoni.

nga Çeliku, Sadedin | Andoni, Ben [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë, [s.n.], 2009
5. I speak Albanian [album] : a portrait of the Albanian community in the USA = Portret i komunitetit shqiptar në SHBA / [fotot] Roland Tasho ; përkth. Ben Andoni ; përkth. Edwin Shwartz.

nga Tasho, Roland [[fotot]] | Andoni, Ben [përkth.] | Shwartz, Edwin [përkth.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Onufri, 2010
6. Historia dhe dinamika e transportit në Shqipëri / Sadedin Çeliku ; red. Ben Andoni.

nga Çeliku, Sadedin | Andoni, Ben [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Albshop, 2010
7. E fshehta e luginës së Piramidave : në gjurmë të dëshmive se në Bosnjë dhe Hercegovinë jetonin qenie inteligjente / Emir Imamovic Pirke ; përkth. nga origj. Ben Andoni ; red. Silvana Leka.

nga Pirke, Emir Imamovic | Andoni, Ben [përkth. nga origj.] | Leka, Silvana [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Ideart, 2010
8. Të ëndërrosh shpresën imagjinare : publicistikë / Sadedin Çeliku ; red. Ben Andoni.

nga Çeliku, Sadedin | Andoni, Ben [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Alb Shoop, 2011
9. Komo / Srdan Valjarevic ; përkth. nga origj. Ben Andoni ; red. Silvana Leka.

nga Valjarevic, Srdan | Andoni, Ben [përkth. nga origj.] | Leka, Silvana [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Ideart, 2012
10. Në hambar : roman / Vladimir Arsenijevic ; përkth. nga origj. Ben Andoni ; red. Silvana Leka.

nga Arsenijevic, Vladimir | Andoni, Ben [përkth. nga origj.] | Leka, Silvana [red.].

Tipi i materialit : book Libër; Literary form: Novels Botuar: Tiranë : Ideart, [2012]
11. Në bregun tjetër të lumit / Czeslaw Milosz ; përkth. Pandeli Çina ; përkth. Ben Andoni ; red. Astrit Beqiraj.

nga Milosz, Czeslaw | Çina, Pandeli [përkth.] | Andoni, Ben [përkth.] | Beqiraj, Astrit [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Papirus, [2013]
12. Unë, Gruaja 10 vjet+ : almanak / përg. Ben Andoni ; përkth. Marsi Loci ; përkth. Anxhela Bardhyli ; red. Afroviti Gusho ; red. Eleni Jajçari.

nga Shoqata "Unë, gruaja" | Andoni, Ben [përg.] | Loci, Marsi [përkth.] | Bardhyli, Anxhela [përkth.] | Gusho, Afroviti [red.] | Jajçari, Eleni [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Pogradec : DIJA Poradeci, 2014
13. Sfidat e të drejtave të njeriut për një shoqëri të lirë : kujtime : (1990-2000) / Arben Puto ; red. Ben Andoni ; red. Besa Vila.

nga Puto, Arben | Andoni, Ben [red.] | Vila, Besa [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Toena, 2015
14. Këngët e zogjve të egër : roman / Enes Karic ; përkth. nga origj. Ben Andoni ; red. Silvana Leka.

nga Karic, Enes | Andoni, Ben [përkth. nga origj.] | Leka, Silvana [red.].

Tipi i materialit : book Libër; Literary form: Novels Botuar: Tiranë : Poeteka, 2014
15. Pnini : roman / Vladimir Nabokov ; përkth. nga origj. Ben Andoni.

nga Nabokov, Vladimir | Andoni, Ben [përkth. nga origj.].

Tipi i materialit : book Libër; Literary form: Novels Botuar: Tiranë : Skanderbeg books, 2015
16. Shqetësimet e një intelektuali : publicistikë / Sadedin Çeliku ; red. Ben Andoni.

nga Çeliku, Sadedin | Andoni, Ben [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Albshop, 2014
17. Të ndërtosh duke shkatërruar : publicistikë / Sadedin Çeliku ; red. Ben Andoni.

nga Çeliku, Sadedin | Andoni, Ben [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Albshop, 2014
18. Magjistari i panaireve / Jelena Lengold ; përkth. nga origj. Ben Andoni ; red. Nora Sula.

nga Lengold, Jelena | Andoni, Ben [përkth. nga origj.] | Sula, Nora [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë : Morava, 2015
19. Peizazhe të pikturuara me çaj / Milorad Pavic ; përkth. Ben Andoni ; red. Rudina Çupi.

nga Pavic, Milorad | Andoni, Ben [përkth.] | Çupi, Rudina [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë ; Tetovë ; Prishtinë : Albas, 2015
20. Vepra e plotë poetike / Vasko Popa ; përkth. Ben Andoni ; red. Dorentina Xhafa.

nga Popa, Vasko | Andoni, Ben [përkth.] | Xhafa, Dorentina [red.].

Tipi i materialit : book Libër Botuar: Tiranë ; Tetovë ; Prishtinë : Albas, 2016